HOJGR Jan, CHMEL Michal, PŘIDALOVÁ Jarmila
(Moravskoslezské cukrovary, a. s., odštěpný závod Opava)
Změkčování lehké šťávy v opavském cukrovaru Thin Juice Softenning in Opava Sugar Factory
The main aim of thin juice softener installation in Opava factory, Moravskoslezske cukrovary, a. s. group, has been fulfilled:
thin juice hardness is reduced and sugar production is thus in the required amount and quality. Soft thin juice production had
a positive effect on the production continuity; it contributed to cost savings on fuel and anti-scaling agents.
By putting this up-to-date technology into operation, Opava factory definitely pushed the field of quality to a higher level and
clearly indicated that it is holding an important role among other factories of the Agrana sugar division.
Zprovozněním stanice pro změkčování lehké šťávy v závodě Moravskoslezské cukrovary, a. s., v Opavě byl splněn hlavní cíl této
investice: snížení tvrdosti lehké šťávy a tím zajištění výroby cukru v požadovaném množství a kvalitě. Produkce změkčené lehké
šťávy měla pozitivní vliv na plynulost provozu, přispěla k úsporám nákladů na palivo a antiinkrustační prostředky.
Zavedením této špičkové technologie opavský závod jednoznačně posunul oblast kvality produktu na vyšší úroveň a jasně deklaroval,
že zaujímá významnou pozici mezi ostatními závody cukerní divize společnosti Agrana.